BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi az, ami a válságnál is nagyobb baj? Van, aki tudja a választ

A klímaváltozás, a globális felmelegedés sokkal súlyosabb veszélyeket rejt, mint a jelenlegi pénzügyi és gazdasági válság – szögezte le Hu Csin-tao kínai államfő egyik személyes megbízottja a pekingi sajtóban ma megjelent újságcikkében.

Xie Zhenhua, a stratégiai ügyekben befolyásos Kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság alelnöke a cikkben arról is beszámolt, hogy a kínai hatóságok megkezdték a tartományi szintű klímaváltozási alkalmazkodási tervek kidolgozását. Felhívta a figyelmet, hogy a kormány által elfogadott – 568 milliárd dollárnak megfelelő értékű – gazdaságélénkítési terv számos klímavédelmi intézkedést is tartalmaz.

„A globális pénzügyi válság felerősítette a klímaváltozás kihívását, ez vitán felül áll” – állapította meg a Bloomberg hírügynökség által is ismertetett cikkben Xie.

Szerinte azonban a klímaváltozás sokkal komolyabb és messzebbre ható következményeket tartogató kihívás. „Ezért a világnak nem szabad lankadnia az erre adandó válasz kidolgozására irányuló erőfeszítéseiben” – véli a kínai vezető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.