BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír! Hét éve nem csökkent így a munkanélküliség az USA-ban

Az amerikai munkaügyi minisztérium ma közzétett adatai szerint január óta először csökkent a munkanélküliek teljes száma az Egyesült Államokban. A június hatodikával végződő héten 148 ezerrel kevesebben, 6,9 millióan kerestek állást a tengerentúlon.

A most közölt pozitív adat egy 21 alkalom óta tartó negatív szériát szakít meg. Az elmúlt 21 adatközlésből ráadásul 19 negatív rekordot jelentett. A most mért 148 ezres változás hét éves pozitív rekordot jelent, ezzel az állástalanok száma 7 millió alá csökkent – jelenti az AP.

A segélyigények számának csökkenése a munkanélküliség csökkenését jelezheti. Az arány májusban 9,4 százalékon tetőzött. Ugyanakkor továbbra is több millióan részesülnek segélyben az Obama-kormány által megszavazott élénkítőcsomag keretében. Ez a 2,36 milliós tömeg hozzáadódik a 6,9 millió regisztrált munkanélkülihez.

Az elemzők most azt figyelik, csökken-e az új igénylések száma a következő hetekben. A négy hetes átlag ugyan eddig 40 ezerrel csökkent az áprilisi csúcsról, így most 659 ezren áll. A JP Morgan Chase elemzése szerint a következő hónapra a négy hét alatt beérkező igénylések számának 580 ezerre kellene csökkennie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.