BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mennyi EU-pénzt kaptunk eddig?

Eddig folyó áron 661 milliárd forintot kapott meg előleg formájában Magyarország az Európai Uniótól a 2007–13-as kohéziós keretből – tudta meg a Világgazdaság a Pénzügyminisztériumtól.

Számlák ellenében további 55,8 milliárdot utaltak át Magyarországnak március végéig. Lapunk értesülése szerint eddig 379,5 milliárd forintot kaptak kézhez (számlák ellenében és előleg formájában) a nyertesek.

Tehát az EU-tól beérkezett pénz több mint a felét már továbbutalták a kedvezményezetteknek, a többi pedig a kincstári elkülönített számlákon van. Az előleg célja az, hogy a tagállamok költségvetésének likviditását segítse a programok elindításában, végrehajtásában.

A válság hatására az Európai Bizottság az idén az előleg mértékét tagállamonként különböző mértékben – Magyarország esetében 325,5 millió euróval, azaz közel 50 százalékkal – megnövelte.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.