BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárodos károkat okoz az esőzés

Milliárdokban mérik Nyugat-Magyarországon az áradások, illetve esőzések okozta károkat - írta hétfői összeállításában a Napi Gazdaság.

A lap szerint sok helyütt az idegenforgalomra is csapást mért az ítéletidő, van, ahol a helyreállításokkal telhet majd el jószerével az egész főszezon. Budapesten és a Dunakanyarban nem lesz akkora az árvíz, mint három éve volt, de - mint arra a cikk rámutatott - itt is számítani kell bevételkiesésre például a turizmus szempontjából is fontos hajózásban.

A mezőgazdaságban nagyobb lehet a gond, mivel a tavaszi szárazság után érkező esőzés hátráltatja az aratást és a gyümölcsök betakarítását - írta a lap. Hozzátette: a gabonatermesztők az árak mellett a minőség miatt is aggódhatnak, több területen pedig a szárítás költségeivel is számolni kell majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.