BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége az iskolának, hirtelen nőtt az álláskeresők száma az Egyesült Államokban

A várakozásoknál nagyobbat emelkedett a munkanélküli segélyt első alkalommal igénylők száma a tengerentúlon.

Az amerikai munkaügyi minisztérium jelentése szerint 15 ezerrel, 627 ezerre emelkedett azok száma, akik első alkalommal fordultak munkanélküli segélyért. A kormány véleménye szerint a várakozásoknál rosszabb adat részben az iskolaév végével magyarázható - jelenti az AP.

A Thompson Reuters elemzői csak 600 ezres munkanélküliséget jeleztek előre. Washington közlése szerint a vártnál több igénylés az tanároktól, technikusoktól és más iskolákban dolgozó munkavállalóktól érkezett.

A már korábban is segélyben részesülők száma 29 ezerrel, 6,74 millióra emelkedett, ez az adat is rosszabb az elemzők 6,7 milliós várakozásánál.

Az amerikai munkaügyi minisztérium legutóbb közzétett adatai szerint január óta először csökkent a munkanélküliek teljes száma az Egyesült Államokban. A június hatodikával végződő héten 148 ezerrel kevesebben, 6,9 millióan kerestek állást a tengerentúlon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.