BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnaiék tervezete nem kedvez a falusi turizmusnak - Nem éri meg szobát kiadni?

A kormány új adótörvény tervezete nem kedvez a falusi turizmusnak; ha a jövőben a vendéglátóknak minden fillér után adózniuk kell, akkor nem éri meg szobát kiadniuk - írta keddi számában a falusi vendéglátással foglalkozókat megszólaltatva a Vas Népe.

Körmendiné Tarrósy Piroska az őriszentpéteri Sziklakert Vendégház tulajdonosa, az Őrség és Vidéke Vendégvárók Egyesületének elnöke a lapnak elmondta: eddig a falusi turizmussal foglalkozóknak évi nyolcszázezer forint adókedvezménye volt, ha a bevételük ez alatt maradt, nem kellett adóbevallást beadniuk, a nyolszázezer forint feletti rész viszont már adóköteles volt.

Hozzátette, hogy az idén pluszban kaptak négyszázezer forint adókedvezményt étkeztetésre, kézműves bemutatók szervezésére, otthon készített termékek árusítására.

A falusi turizmussal foglalkozókat súlyosan érinti a tervezett változtatás, komolyan felvetődik a kérdés, hogy megéri-e ezzel tovább foglalkozni - mondta a lapnak Körmendiné Tarrósy Piroska.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.