BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bankszövetség: A politika a tűzzel játszik!

A bankok nem módosítottak egyoldalúan szerződést az elmúlt két hónapban, csupán kidolgozták annak szabályszerűségét

A bankok egyoldalú szerződésmódosításáról szóló jogszabályt egy értelmezési kódexszel kell kiegészíteni, ebben a munkában a jövőben a pénzintézete, valamint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete egyaránt részt vesz - mondta az InfoRádióban a Magyar Bankszövetség elnöke. Felcsuti Péter szerint a bankok nem módosítottak egyoldalúan szerződést az elmúlt két hónapban, csupán kidolgozták annak szabályszerűségét - törvényi kötelezettség alapján -, hogy milyen feltételek mellett tartják fenn magunka a jogot erre.

Egy igen alulinformált vitának tartja a bankok egyoldalú szerződésmódosításáról szóló vitát a Magyar Bankszövetség elnöke, rámutatva: a pénzintézetek a vonatkozó jogszabályok alapján csupán ennek szabályszerűségét dolgozták ki az elmúlt időszakban, szerződést azonban nem módosítottak.

Felcsuti Péter hozzátette: a munkába továbbra sem kívánják bevonni a fogyasztóvédelmi civil szervezeteket, mert mint mondta, ezek "szakmai felkészültsége nem meggyőző". Hozzátette: a szervezeteket nem ok nélkül hagyták ki a munkából, hiszen vannak olyan állami szervek, amelyek ezzel hivatásszerűen foglalkoznak, a Gazdasági Versenyhivatal vagy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.