BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cafeteria: jövőre is megérheti

A jövőre hatályba lépő szigorítások ellenére egyelőre nem kell temetni a béren kívüli juttatások rendszerét, bizonyos esetekben ugyanis még az adóteher mellett is kedvezőbb lehetőséget kínálnak e juttatási formák, mint a bérben történő kifizetés.

Ha egy cég egy átlagos keresettel rendelkező alkalmazott részére havi 18 ezer forintnyi melegétel-utalványt biztosít – 2010-től ugyanis ez lesz a juttatás új határa –, éves szinten több mint 123 ezer forintot spórolhat, és 31 százalékkal mérsékelheti bérjellegű költségét – vélekedik Bessenyey Bálint, az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) elnöke, a Sodexho Pass ügyvezető igazgatója.

A szakember hozzátette: ezzel a dolgozó is jobban jár, hiszen 31 százalékkal magasabb összegű juttatásban részesülhet a bérben történő kifizetéshez képest.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.