BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassul a recesszió Németországban

Németországban a fő mutatók arra vallanak, hogy a gazdaság hamarosan túljut a visszaesés legrosszabbján, és a második negyedévi teljesítmény jobb volt a vártnál.

"Németország süllyedésének üteme az utóbbi időben szemlátomást lelassult. Számos mutató éppenséggel arra vall, hogy egyes gazdasági ágazatokban a hanyatlás talán már meg is állt", írták a minisztérium elemzői a német pénzügyminisztérium hétfőn megjelent, júliusi havi jelentésében.

A korábbi években, a fellendülés idején a szegényes, csökkenő lakossági fogyasztás lassító, visszahúzó erő volt, de most, hála az alacsonyabb energiaáraknak, "támogató szerepet játszott a második negyedévben", különösen, mivel a korábbi húzóerők - a vállalati beruházások és az export - kiestek.

Ez meglátszik azon is, hogy júniusban a társasági adóbefizetések 53,8 százalékkal, a jövedelemadó-befizetések 5,2 százalékkal maradtak el a tavaly júniusitól.A munkanélküliség kilátásait aggasztónak vélik a minisztériumban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.