BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A brit kormány örül, hogy kevés a bevándorló

Az Egyesült Királyság népessége tavaly 408 ezer fővel nőtt, ami csaknem 50 év után a legnagyobb mérvű gyarapodás - tűnik ki a brit országos statisztikai hivatal adataiból.

Tavaly 791 ezer csecsemő született, 33 ezerrel több, mint az előző évben. A lakosság jelenleg évente 0,7 százalékkal nő, több mint kétszeres ütemben, mint az 1990-es években és háromsoros ütemben, mint az 1980-as években.

A lakosság száma első ízben haladta meg a 61 milliót. a születések száma. A pozitív változás ezúttal a halálozási és születési számok közötti különbségnek és nem a bevándorlóknak köszönhető – jelenti a BBC.

Phil Woolas miniszter szerint a bevándorlók rövid időre jönnek a brit szigetországba, hozzájárulnak a gazdaság fejlődéséhez, majd hazamennek. 2008-ban összességében 108 ezerrel többen érkeztek az Egyesült Királyságba, mint ahányan elhagyták az országot.

Az arány az ország EU csatlakozása óta most a legalacsonyabb. A miniszter ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az ország határai erősek és a lakosság biztos lehet afelől, hogy a bevándorlást ellenőrzés alatt tartják.

Ugyanakkor a MigrationWatch UK szervezet elnöke szerint meglehetősen furcsa, hogy az adatokat pozitívként értékeli a kormány. Andrew Green úgy nyilatkozott: az Egyesült Királyságba irányuló külföldi migráció gyakorlatilag változatlan maradt, mindössze annyit történt, hogy az EU-polgárok a lábukkal szavaztak és elhagyták a mély válsággal küzdő országot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.