BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A külföldi bankszámlák tulajdonosaira szállnak rá az adóellenőrök

Az itáliai sajtó részleteket közölt arról a nagyszabású adóellenőrzésről, amely a napokban indult az országban a néhai Gianni Agnelli, a Fiat volt elnöke állitólag Svájcban elhelyezett 2 milliárdeuró összegű be nem jelentett vagyonával kapcsolatban.

A Telegraph jelentése idézte Attilio Beferát, az Agenzia Delle DEntrate (adóhivatal) igazgatóját, aki szeriint "nincs más választás, mint utánajárni az állytólagos be nem jelelentett számláknak."

"Nem csak a milliomosokra fókuszálunk, hanem mindenkire, akinek külföldön van bankszámlája, vagyona, amiről nem tudunk"- tette hozzá. Olasz lapok találgatásai szerint az adónyomozók látókörében a szórakoztató ipar, a divat, a sportvilág, az olasz ipar nagyjai, hirességei szerepelnek, de közülük egyet sem neveztek meg.

Becslések szerint Itáliában évente 225-250 milliárd euró összegben nem fizetnek be adókat és az adóhivatal most azt reméli, hogy az akcióeredményeként  sikerül mintegy 85 milliárd eurót beszedni, ebbőál 10százalékot külföldről.

Tavaly 30 százalékkal nőtt az adócsalás Itáliában a recesszió miatrt, és a rendőrség 36,3 milliárd euróbe nem vallott adóköteles jövedelmet fedezett fel 2008 első 11 hónapjában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.