BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír! Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi eladások volumene 2009 júniusában 0,5 százalékkal haladta meg az előző havit a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint és a külföldiek is többet költöttek nálunk - közölte a Központi Statisztikai Hivatal

A kiskereskedelmi forgalom volumene - a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - 2009 első félévében 3,2 százalékkal, júniusban pedig 2,2 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától.

A kiskereskedelmi forgalom volumene 2009 első öt hónapjában 3,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, míg májusban 0,5 százalékkal volt kevesebb az előző hónapnál.

A tavalyi első félévhez képest 21 százalékkal emelkedett a külföldiek összes magyarországi fogyasztása 2009 első hat hónapjában.

A KSH közleménye szerint a külföldiek összes fogyasztása 544 milliárd forintot tett ki Magyarországon. A külföldre látogató magyarok ugyanekkor 379 milliárd forintot költöttek, negyedével többet, mint egy évvel korábban. Az időszak végén az utasforgalmi egyenleg 166 milliárd forintot tett ki, ami 16 milliárd forinttal több, mint a tavalyi első félévi adat.

A KSH legutóbbi, az első negyedévről szóló tájékoztatójában azt közölte, hogy a Magyarországra látogató külföldiek 233 milliárd forint értékben fogyasztottak 2009 első negyedévében, ami 24 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A magyar lakosság eközben 2008 hasonló időszakához képest 3 százalékkal kevesebbszer, 3,6 millió alkalommal utazott külföldre, ahol 170 milliárd forintnak megfelelő összeget költött el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.