BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól fut az FHB-szekér

Láthatóan nő az érdeklődés a tőzsdén az FHB részvénye iránt: a kisebbik bankpapír kedd óta nem zárt ezer forint alatt, és a péntek délutáni mélyrepülés ellenére is tízszázalékos heti erősödést produkált.

Az árfolyam emelkedésével párhuzamosan a forgalom is látványosan élénkül az FHB piacán: bár ez alapján nem számít a BÉT húzópapírjának, az utolsó öt napban regisztrált bő 210 milliós átlagforgalom majdnem négyszerese az elmúlt fél évinek.

A megnövekedett érdeklődésben komoly szerepet játszhat, hogy az FHB nagyon jó első féléves eredményekről adott számot két héttel ezelőtt: a magyarországi bankok döntő többségével szemben rekordszintű második negyedéves adózott eredményt ért el, ennek következtében az első féléves adózott profit meghaladta a négymilliárd forintot.

A kedvezőtlen piaci folyamatok – és leginkább a növekvő céltartalékképzés – alól persze a kisebbik tőzsdei bank sem vonhatja ki magát, ám így is jó esély mutatkozik arra, hogy megismételje a tavalyi éves eredményt. Az elemzők ugyanakkor óvnak a nagyobb mértékű bevásárlástól, hiszen a részvény fair értékét többségük a jelenlegi 1045 forintos árfolyam környékére teszi.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.