BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kissé javított brit GDP-adatok

A korábban becsültnél valamivel kisebb ütemben csökkent a brit gazdaság teljesítménye az idei második negyedévben az előző három hónapról, ám a brit statisztikai hivatal (ONS) által pénteken közölt, felülvizsgált adatsora szerint az éves összevetésű visszaesés így is a legnagyobb volt a negyedéves növekedési adatok rendszeres közlésének fél évszázaddal ezelőtti kezdete óta.

Az ONS a vizsgált időszakra adott második, továbbra sem végleges becslése szerint a brit hazai össztermék (GDP) 0,7 százalékkal volt kisebb az idei második három hónapban, mint az elsőben, és 5,5 százalékkal maradt el a tavalyi azonos időszakétól.

A július végén közölt első becslésben 0,8 százalékos negyedéves és 5,6 százalékos éves GDP-visszaesés szerepelt. Elemzők előzetesen a felülvizsgált adatsorban is változatlan számokat valószínűsítettek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.