BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tétlenkednek az adócsalók!

A feketegazdaság kifehérítésének jegyében az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága közel 15 ezer ellenőrzést tartott idén az első félévben a régióban. Ennek eredményeként 15,1 milliárd forint nettó adókülönbözetet tártak fel és 8,7 milliárd forint szankciót (késedelmi pótlék, valamint adó- és mulasztási bírság) számoltak fel. Békés megyében a közel 3900 ellenőrzés során megállapított nettó adókülönbözet 3,5 milliárd forint volt.

Ehhez a tevékenységhez kapcsolódóan 72 bűncselekményt tártak fel a Dél-Alföldön, melyből 61 esetben kezdeményeztek büntetőfeljelentést. A bűncselekmények elkövetési értéke 2,9 milliárd forintot tett ki: az adó- és tb csalások elkövetési összegének a nagysága az előző év hasonló időszakához képest megháromszorozódott - írja a BEOL.

Az első félévben lefolytatott összesen közel 108 ezer végrehajtási eljárás eredményeként a régióban 14,1 milliárd, Békés megyében pedig 3,4 milliárd forint lejárt esedékességű tartozást szedtek be. A kiküldött fizetési felszólítások száma szintén jelentős, meghaladja a 25 ezret.

A költségvetés nettó bevételéhez június végéig 209,3 milliárd forinttal járultak hozzá a régió adófizetői, közülük a Békés megyeiek 74,8 milliárd forinttal. Az átlagtól eltérően a Viharsarokban a befizetések emelkedése tapasztalható, mely által a féléves nettó bevétel 47 százalékkal nőtt.
A fizetési könnyítési-, illetve mérséklési kérelmek száma 6 százalékkal emelkedett, a kérelmezett összeg pedig 12 százalékkal nőtt.

A cikk még nem ért véget, lapozzon!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.