BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szombaton is dolgozik a magyarok többsége

Már ezen a héten megbosszulja magát az augusztus 20-a miatt becsúszott múlt heti hosszú hétvége. A szociális és munkaügyi miniszter 16/
2008 (IX. 26.) SZMM rendeletének értelmében ugyanis a 2009. augusztus 29-i, szombati nap munkanap, a 2009. augusztus 21-i, pénteki pihenőnap ledolgozása.
Nem úgy a Gazdasági Versenyhivatalban (GVH). Lapunk kérdésére ugyanis elmondták, hogy a GVH dolgozói augusztus 29-én kötelező szabadságon lesznek, így aznap nem lesz munkavégzés a hivatalban.
A Világgazdaság által megkérdezett állami szerveknél azonban szombaton is dolgozni kell. A Szociális és Munkaügyi Minisztériumban, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, valamint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalban augusztus 29. munkanap lesz, a kollégák a pénteki munkarend szerint dolgoznak majd.
Ugyancsak munkával töltik a szombati napjukat a lapunk által megkérdezett kereskedelmi bankok alkalmazottai is. Az OTP Banknál, a K&H Banknál, a CIB Banknál, az Erste Banknál, valamint az Allianz Banknál és az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-nél a bankfiókok, illetve irodák a pénteken megszokott nyitvatartási időben várják az ügyfeleiket.
A mostani dolgos szombat után az idén már csak egyszer térünk el a naptár szerinti munkarendtől. December 19-én, szombaton dolgozzuk le december 24-ét, ez egy csütörtöki napra esik.
A jövő évben a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó munkarend előterjesztése ugyan még egyeztetés alatt áll, azt azonban már lehet tudni, hogy 2010. december 19-én, szombaton dolgozzuk le december 24-ét. Egy dolog azonban már most is biztos: jövőre egyetlen négynapos hétvége sem lesz a különböző ünnepnapok miatt. HM

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.