BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tíz éves rekord - Hat otthonból egyben senki nem dolgozik Nagy-Britanniában

A brit szigetországban minden hat háztartás közül egyben senki nem dolgozik - derül ki hivatalos statisztikai adatokból.

A mérés során csak azokat a háztartásokat veszik figyelembe, ahol legalább egy munkaképes személy él. Ez a legmagasabb arány 1999 óta - közölte az országos statisztikai hivatal a BBC-vel.

Az idei második negyedévben a munkanélküli magánháztartások száma 3,3 millió volt, ez 240 ezres növekedést jelez az egy évvel korábbi időszakban mért adathoz képest. A legsúlyosabb a helyzet Északkelet-Angliában, és a legalacsonyabb rátát Anglia keleti régiójában mérték. Jim Knight, a munkáspárti kormány munkaügyi minisztere kijelentette: a kormány 5 milliárd fontot fordít a munkanélküliség enyhítésére.

A munkanélküliség leginkább az egy szülős háztartásokat sújtja, ugyanakkor a magányos szülők közül egyre többen állnak munkába. A mérések szerint a házas, illetve párkapcsolatban élő férfiak inkább otthon maradnak, semmint hogy dolgoznának.

Az árnyék munkaügyi miniszter szerint a kép igen sötét és ha a munkáspárti kormány nem tesz drasztikus lépéseket, fiatalok egy egész generációját veszíthetik el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.