BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új feltételekkel fizetjük vissza az IMF-hitelt

Magyarország az új kamatfelárrendszer alapján fizeti majd vissza a Nemzetközi Valutaalapnak a már felvett hiteleket.

Erről Oszkó Péter pénzügyminiszter döntött. A pénteken nyilvánosságra hozott határozatot azzal indokolta a tárca, hogy az új rendszer kedvezőbb, mint az eddig alkalmazott.

A pénzügyminiszter a háttérszámítások mérlegelése után hozta meg döntését a kijelölt határidőre, azaz július 31-ig – közölte az MTI kérdésére Pichler Ferenc, a tárca szóvivője.

Az IMF-igazgatóság még márciusban határozott a kölcsön egyes kondícióinak automatikus megváltoztatásáról (áprilistól, illetve májustól), míg az augusztus elsejétől érvényes kamatfelárrendszer módosítására felkínált egy variációt.

A változtatások az összes hitelfelvevő tagállamra általános érvénnyel, a már megkötött szerződésekre is vonatkoznak. A pénzügyi feltételek általános jellegű megváltoztatása kedvezően érinti

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.