BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb ország léphet ki a válságból

A brit üzleti bizalmi index az utóbbi két évben feljegyzett legnagyobb növekedést jelezte.

Ez arra utalhat, hogy a recesszió a végéhez közeledik a szigetországban - tűnik ki a mérlegképes könyvelők szervezetének a BBC által idézett adataiból. A felmérés során ezer mérlegképes könyvelő kérdeztek meg Angliában és Wales-ben. Eszerint az üzleti  bizalmi index ez év június végén 4,8 pontra nőtt a március végét feljegyzett mínusz 28,2 pontról.

A megkérdezettek 41 százaléka valamivel bizakodóbb a következő év üzleti kilátásait illetően, 6 százalék pedig úgy nyilatkozott: sokkal jobban bízik a jövőre várható üzleti környezetben. A legoptimistábbak az IT szektorban dolgozók, őket követik a banki és pénzügyi területen dolgozók. A legtöbb félelmet az egészségügyben és az oktatásban tevékenykedők részéről tapasztalták, ezt a réteget érintik legjobban a várható leépítések.

Ám Michael Izza elnök-vezérigazgató figyelmeztetett: nem szabad lebecsülni az üzleti élet előtt álló kihívásokat. Az intézet azt jósolja, hogy a brit gazdaság 0,5 százalékkal nő majd a harmadik negyedévben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.