BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon rossz hír érkezett Békés megyéből

A tavalyihoz képest az idén az első félévben 17 százalékkal csökkent Békés megye ipari teljesítménye; minden ágazatot érint a visszaesés, de leginkább a gép-, a textil- és az élelmiszeripar érezte meg a válságot - írta a Békés Megyei Hírlap szerdán.

Az összes értékesítésen belül a belföldi eladás mintegy ötödével, az export majdnem negyedével csökkent. A gépipari termékek belső piacán a kereslet a felére esett vissza.

Kevesebb a beruházás is: Békés megye népességére vetített beruházási értéke 2009 első hat hónapjában 48 ezer forintot tett ki, ami a régióban a legalacsonyabb, az országosnak pedig még a négytizedét sem éri el.

A részletesebb adatokból kiderült, hogy a négy fő feletti ipari vállalkozások a teljesítményük 17 százalékos mérséklődése miatt csak 134 milliárd forint bevételt könyvelhettek el, míg a 49 főnél többet foglalkoztató szervezetek félévi termelési értéke 22,5 százalékkal szűkült és csökkent le 75 milliárd forintra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.