BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Sok állás örökre megszűnt, innen nem lehet tovább menni"

A General Electric (GE) vezérigazgatója arra figyelmeztetett: a mostani válságból való kilábalás a leghosszabb lesz, amire az elmúlt évtizedekben sor került.

Jeffrey Immelt szerint a magas munkanélküliség és a hitelezés lassulása rendkívüli mértékben lassítja majd a kilábalást az Egyesült Államok számára. A GE vezére úgy vélte, a hetvenes évek óta nem látott, lassú ütemű javulás várható, mivel a megnövekedett kormányzati kontroll és a baki konszolidáció lassítja a hitelezést.

"Több okunk van azt hinni, hogy ez a válság más lesz, mint a többi. Számos, a pénzügyi és építőipari szektorban megszűnő állás már nem létesül újra" – idézi Immelt Szingapúrban tartott beszédét az AP.

Mint mondta a pénzek mobilizálása mindig is a kilábalás legfontosabb tényezője volt, de ha egy állam eljut a nulla százalékhoz közeli alapkamathoz, akkor onnan már nemigen lehet hova továbblépni.

A GE több mint 300 ezer főt alkalmaz a világ száz országában, működési területe a mikrosütők gyártásától a pénzügyi üzletágig terjed. A profit a második negyedévben 49 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

A cég most ezer eladási szakértőt vesz fel azért, hogy erősítse pozícióit Kínában. Immelt úgy fogalmazott: a kínai gazdaság rövid távú teljesítménye fontosabb, mint ülni és az amerikai gazdaság felépülésért imádkozni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.