BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szennyvízből öntözővíz - Újrahasznosítás a vízgazdálkodásban

Az energetikához hasonlóan a vízgazdálkodásban is a megújuló megoldásokat kellene ösztönöznie az Európai Uniónak – szorgalmazza a spanyolországi Valencia régió brüsszeli képviselője.

Juan Manuel Revuelta szerint Brüsszelnek létre kellene hoznia egy „intelligens vízgazdálkodási programot”, amely erőteljes lökést adna a szektor fejlődésének.

Bár egységes programról nem lehet beszélni, az Európai Bizottság a regionális politika keretében már most is támogat különböző víztakarékossági beruházásokat.

Spanyolországban például 80 százalékban uniós forrásokból valósult meg az a 15 millió euró értékű szennyvíztisztító telep, amely öntözővízzé alakítja a 800 ezer lakosú Valencia városának szennyvizét. Az újrahasznosított víz – amelyet 2025-ig garantál a megépült tisztítótelep – a közeli Albufera nemzeti parkban található rizsföldeket látja el.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.