BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan mértékben csökkent az amerikai munkanélküliség

A ma nyilvánosságra hozott adatok szerint a szeptember 19-vel végződő héten 21 ezerrel csökkent a munkanélküli segélyt első alkalommal igénylők száma.

A szeptember 19-vel záruló héten az előző heti 551 ezerről 530 ezerre csökkent szezonálisan, kiigazítva az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma – jelenti a Reuters. Az elemzők arra számítottak, hogy az igénylések száma 550 ezerre emelkedik.

A négy hétre kivetített, egy hétre vonatkozó átlag 553 500-ra csökkent, ez a január 24-én mérés óta a legalacsonyabb szám. A hír hallatán az amerikai tőzsde kissé feljebb kúszott. A munkaügyi minisztérium elemzője szerint ugyanakkor a csökkenés szezonális faktoroknak tudható be.

A szakértők a szeptember elei szövetségi munkaszünetet követően a munkanélküliség emelkedésére számítanak, de most a növekedés a vártnál alacsonyabb volt.

A munkanélküli segélyt folytatólagosan igénylők száma is a vártnál jobban, 123 ezerrel csökkent. A szeptember 12-vel végződő héten az Egyesült Államokban 138 millióan kerestek állást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.