BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kórház-megállapodás miatt bukhat a távhőáfa-csökkentés

A távhő áfája csak akkor csökken, ha a költségvetésben marad rá keret, de ez csak a módosító javaslatok elfogadása után derül ki - mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában a pénzügyminiszter.

A költségvetés tartalékok összegét eddig sem a családi segélyezés, sem a gyerekétkeztetés rendszerének módosítása nem változtatta meg érdemben a büdzsé tervezetében, mert csak a pénzek átcsoportosításáról van szó - mondta az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a pénzügyminiszter.



A kórházakkal való megállapodás ugyanakkor már levett a tartalékokból, ez pedig érinthet bizonyos tervezett intézkedéseket, és akár a távhő áfájának tervezett csökkentése is veszélybe kerülhet - tette hozzá.

Tudomásul kell venni, hogy a költségvetés rendkívül feszes, nincs mozgástere, ha valahova pénzt akarunk adni, ahhoz máshonnan kell elvenni - hangsúlyozta Oszkó Péter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.