BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ezernyi" változás mától: a gázártól a lakáshitelig

Mától tíz százalékkal olcsóbb a gáz. Egyszerűbb engedélyeket szerezni az építkezésekhez és üzletek nyitásához. Drágult a külföldről hozott autók eredetvizsgálata és a rendszámtáblák kiadása, olcsóbb a négynapos autópálya-bérlet. Mától ismét van támogatott forint alapú lakáshitel, illetve új szabályokat vezetnek be a tőzsdén. Az MR1-Kossuth Rádió összefoglalója.

Forint alapú támogatott lakáshitel

Újraindult a forint alapú támogatott lakáshitelezés, ám majdnem kétszer annyi önerő kell a kölcsön felvételéhez, mint korábban.

Olcsóbb a gáz

Tíz százalékkal csökken a gáz ára csütörtöktől: köbméterenként 132 helyett 119 forintba kerül majd. Egy 50 négyzetméteres lakásban ez havonta 1000-1200 forint megtakarítást jelent.

Módosultak az autósok költségei

Az autósok néhány költsége emelkedik. Drágább lesz például a külföldről behozott gépkocsik eredetvizsgálata, kétezer forinttal emelkedik a rendszámtábla ára.

A négynapos autópálya-használat ára 1530-ról 1170 forintra csökken.


Változtak az építési szabályok

Változik az építési engedélyezési eljárás is. Rövidülnek a határidők, és kisebb építményeknél nem kell engedélyt szerezni, elég lesz a bejelentés is.

Egyszerűbb üzletnyitás

Az eddigi előzetes engedélyek helyett, néhány kivételtől eltekintve elég lesz csak bejelenteni a nyitást a jegyzőnek.

Tovább tart nyitva a tőzsde

Új kereskedési szakasszal bővül a kereskedés a Budapesti Értéktőzsde Részvény szekciójában, amely - 16.36 és 16.40 között - négy perccel meghosszabbítja a kereskedési időt.


Könnyebben lemondható a kéretlen reklám

Minden új, a postán, kéretlenül kapott reklám mellé elsejétől mellékelni kell egy ingyen feladható válaszborítékot, amelyben lemondható a további reklám.

Pályázhatnak a roma diplomások

Roma diplomások csütörtöktől pályázhatnak közigazgatási állásokra: kétszáz ilyen munkahelyre vesznek fel romákat.

Élesben is működik a bankbiztonsági riasztórendszer

Október elsejétől élesben is működik a BRFK-n a bankbiztonsági riasztórendszer - számol be az MR1-Kossuth Rádió. Bankrabláskor a rendőrség bevetés irányítási központja azonnal megkapja a pénzintézet alaprajzát, a biztonsági kamerák felvételeit, akár élőben is, és még számos hasznos információt, amit továbbítanak a bevetési egységnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.