BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még több kínai termék jöhet hozzánk is

Növekedésnek indulhat a kínai export az utolsó negyedévben - jósolja az Ázsiai Fejlesztési Bank (ÁFB) jelentésében, amiből szerdán közöl részleteket a kínai sajtó.

A beszámoló szerint a kínai kivitel forgalmában rendkívül erős visszaesés volt tapasztalható tavaly novembertől. Az export értéke az idén az első hét hónapban - éves összehasonlításban - 22 százalékkal csökkent.

A kínai fővámhivatal adatai szerint augusztusban még ennél is nagyobb mértékben, 23,4 százalékkal esett vissza az export az egy évvel korábbihoz képest. A csökkenés 0,4 százalékponttal volt nagyobb a júliusinál. 


Az ÁFB előrejelzése szerint Kína exportja az idén az év egészében 17,5 százalékkal marad el az előző évitől, 2010-ben pedig már 8 százalékos növekedés várható. A jelentés szerint az utolsó negyedévre várt kedvező fordulat a központi kormány gazdaságélénkítő csomagjának köszönhető, ami különböző exportösztönző intézkedéseket tartalmaz, növelte például az adó-visszatérítést és kiterjesztette az exporthitelek biztosítását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.