BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Roubini: A következő válság magvait vetjük el

Nouriel Roubini amerikai közgazdász figyelmeztetett, hogy jelenleg már "a következő válság magvait ültetjük el". A krízíst megjósoló szakértő buborékosnak és habosnak nevezte a tőzsdét.

Nouriel Roubinit sokan a jelenlegi pénzügyi válság megjósolójaként tartják számon. A BBC-nek nyilatkozva a közgazdász úgy fogalmazott: aggasztó a buborékos és habos pénzpiacok és a reálgazdaság közötti szakadék.

Az utóbbi hat hónapban a Dow Jones Industrial Average index mintegy 45 százalékkal növekedett. Ám Roubini olyan gazdaságot lát, amelyben a fogyasztók "túlvásárolják magukat és adósságteher nehezedik rájuk. Csökkenteniük kell a fogyasztást és többet kell megtakarítaniuk. A válság még nem ért véget" - fogalmazott a New York-i Egyetem professzora.

Roubini szerint a pénzügyi rendszer sérült és a vállalati szektorban sincs nagy lehetőség tőke emelésre a kapacitáshiány miatt. A közgazdász az ingatlanárak további csökkenését prognosztizálja, amely még jobban megterheli majd a gyengélkedő amerikai gazdaságot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.