BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőkebeáramlás: Ilyen kevés talán még nem is volt

Részben a válságnak tudható be, hogy erre az évre már csak mintegy 2 milliárd eurónyi külföldi működőtőke-beáramlást prognosztizál a gazdasági tárca.

Az ITD Hungary tapasztalata szerint a válság kezdete óta a lehetséges befektetési projektek száma 20 százalékkal megcsappant.

Szerepe van ebben a befektetői bizalom gyengülésének is. Tény, hogy a legjelentősebb külföldi befektetőket képviselő országok nagykövetei nyílt levélben bírálták a nem elégséges transzparenciát a gazdaságban. Bajnai Gordon kormányfő igyekezett megnyugtatni őket.

 Részben a válságnak, részben a befektetők Magyarországgal szemben megingott bizalmának tudható be, hogy az idei működőtőke-beáramlás értéke jócskán elmaradhat a megelőző években megszokottól. Halvány reménysugár, hogy a bizalom mintha kezdene visszatérni, s így az elkövetkező hetekben szaporodhatnak a pozitív befektetői döntések.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.