BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bokros: elrántotta a csődtől az országot a Bajnai-kormány

Eltérően ítélte meg a Bajnai-kormány tevékenységét Bokros Lajos és Stumpf István a pénteken Budapesten rendezett IX. Pénzügyi csúcstalálkozón, amelyet a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) szervezett.

"A Bajnai-kormány jó munkát végzett, mert az államcsődtől elrántotta az országot" - jelentette ki Bokros Lajos, az Európai Parlament képviselője, volt pénzügyminiszter, s ezzel egyetértett Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke is.

Stumpf István ugyanakkor felhívta a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyeket az állami vállalatok adóssága jelent a költségvetés számára.

Bokros Lajos úgy látja, a jövő évi költségvetés megalapozott, azt átvilágította a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az EU és a Költségvetési Tanács is.

Stabilizálódó árfolyam, csökkenő kamatok, elfogadott költségvetés, ezek a jelenlegi gazdasági helyzet fő jellemzői - írta a Washingtonban tartózkodó Bajnai Gordon miniszterelnök a konferenciának küldött üzenetében, amelyet Czakó Borbála, a HBLF elnöke olvasott fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.