BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bokros "kiosztotta" a 29 közgazdászt

Bokros Lajos nevetségesnek nevezte a 29 közgazdász nyílt levelében megfogalmazott állítását, mely szerint a Bajnai-kabinet trükközik a jövő évi költségvetés számaival.

A volt pénzügyminiszter A szólás szabadsága című műsorban úgy fogalmazott, hogy az a jövő évi költségvetést átnézte az IMF, az EBRD, az Európai Bizottság és a Költségvetési Tanács is, és mind tarthatónak nevezte, legalábbis, ami a költségvetési hiányt illeti.

"Erre most jön 29 ember, aki hazugsággal vádolja a kormányt. Ez nevetséges" - reagált az általa csak Fidesz-pártinak nevezett közgazdászol nyílt levelére Bokros.

Az MDF miniszterelnök-jelöltje, Európai Parlamenti képviselő azt mondta, hogy nem lehet egy lendülettel kifogásolni, hogy nem állja a kabinet bizonyos állami vállalatok, területek veszteségét, valamint hiányolni a reformokat. Szerinte a reformok éppen azt jelentik, hogy a rosszul gazdálkodó szervezeteket nem kell kisegíteni.

A Bajnai-kormány teljesítményéről szólva úgy vélekedett, hogy 7 évnyi elhibázott szocialista-szabaddemokrata gazdaságpolitika után a mostani jól kezelte a válságot - teljesítette a minimumot, elkerülte az ország a csődöt, de a mostani megszorítások nem reformok.

Mint mondta, a kormány válságkezelése az egyetlen lehetséges kríziskezelési mód volt: a túlköltéseket vissza kellett venni, így a 13. havi nyugdíjat és a közszolgák 13. havi bérét is.

A kötlségvetés esetleges 7 százalékos hiányával kapcsolatban leszögezte: deficit ilyen mértékű elszaladása egyértelműen a következő kormány lépése lenne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.