BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy héttel később lesz szavazás a MÁV-ról

Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem szavazott tegnap az Országgyűlés a MÁV átalakítását lehetővé tevő jogszabályról. Az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat azért került le a napirendről, mert az MSZP még egyeztetni akar a szaktárcával a törvény mellékletéről.

A szocialisták ugyanis korábban már kérték a kormányt, rendeletben rögzítse a vonalbezárásokat, ami így a jogszabály mellékletét képezné, de ez eddig nem történt meg.

A törvényről a jövő héten lehet zárószavazás. Napirendre vették a képviselők ugyanakkor az MDF és az SZDSZ közös javaslatát a kisebb parlamentről, amit eredetileg a Fidesz nem támogatott. A javaslat módosító indítványainak szavazása lapzártánk után ért véget, a két kis párt előterjesztéséről még akár a jövő héten döntés születhet. Ám mivel kétharmados törvényről van szó, nem valószínű, hogy megszavazza a parlament.

Az interpellációk során Herényi Károly az EMFESZ-szel kapcsolatban kérdezett. Az MDF politikusa arra volt kíváncsi, mit tesz a kormány azért, hogy ne kerüljön veszélybe a cég működése és a gázellátás biztonsága. Oláh Lajos, az energiaügyi tárca államtitkára úgy válaszolt, az EMFESZ minden eddigi szállítási kötelezettségét teljesítette, és jelenleg nem látnak olyan okot, amiért rendkívüli lépéseket kellene tenniük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.