BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Év végéig fel kell adni a régi típusú csekkeket

A jelenleg még használatos, régi típusú készpénz-átutalási megbízásokkal 2009. december 31-ig lehet a befizetéseket teljesíteni – hívta fel a figyelmet az APEH.

Jövőre a Magyar Posta kizárólag az új típusú, kibővített csekkeket fogadja el. A régi típusúakat tehát még az idén fel kell használni, ha erre nincs mód, akkor személyesen az ügyfélszolgálaton vagy az igazgatóságokon új típusúakat lehet igényelni.

A Posta időközben közleményben cáfolta az APEH-et, majd lapunk kérésére az adóhatóság sajtóosztálya is elismerte: a Magyar Posta közleménye az irányadó, a régi csekkeket is lehet használni januártól.

Az APEH tájékoztatása szerint a hivatal a Magyar Postától idén márciusban kapott levél szerint járt el: így került ki honlapjára a ma levett közlemény. Az adóhatóság szerint Posta megváltoztatta korábbi álláspontját, de az erről szóló levél nem érkezett meg az APEH-hez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.