BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Január 1-jétől csökken a cégek élőmunkaterhe

Napokon belül ismét csökkeni fog a vállalkozások élőmunkaterhe. 2010. január 1-jétől ugyanis a foglalkoztatási törvény módosításának értelmében kétféle normatív bérköltség-támogatást vehetnek igénybe a munkáltatók.

A könnyítéssel egyrészt azok élhetnek, amelyek olyan munkavállalót alkalmaznak, akik a válság következtében veszítették el az állásukat, így munkanélküli-ellátásra lennének jogosultak a 2010. január 1. és december 31. közötti időszakban.

Foglalkoztatásuk esetén a munkanélküli-ellátás összegével megegyező bértámogatást kapnak a munkáltatók. A rendelkezésre állási támogatásban (rát) részesülők munkaerő-piaci elhelyezkedését kívánja ösztönözni.

A foglalkoztatási törvény változásának köszönhetően ugyanis azok a munkáltatók, amelyek rátra jogosult munkavállalót foglalkoztatnak, az ellátás összegével megegyező – jelenleg 28 500 forintos – bérköltség-támogatást kapnak. Mindezek a változások jelentős könynyítést jelentenek a foglalkoztatók életében – mutatott rá Székely Judit, a munkaügyi tárca szakállamtitkára.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.