BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válságkezelés egy év alatt

A legsürgősebb lépéseket megtette, de tovább már nem ment a Bajnai-kormány.

Az ősz folyamán is meghozta a legszükségesebb válságkezelő intézkedéseket a Bajnai-kormány. Így értékelték a kabinet elmúlt féléves munkáját a lapunk által megkérdezett elemzők, akik szerint a választásokig hátralévő időszakban már csak a külföldi befektetők bizalmát erősítő szimbolikus intézkedéseket hozhat a kabinet.

A Bajnai Gordon által vezetett, magát válságkezelőnek nevező kormány szeptember közepén nyújtotta be az őszi politikai szezon legfontosabb törvényjavaslatát, a költségvetést. Ezenkívül a parlament szintén megszavazott egy sor olyan törvényjavaslatot, amelynek a devizahitelezés, a banki szolgáltatások, a pénzügyi rendszer átalakítása, a korrupcióellenes küzdelem terén van jelentősége.

Törvény született az ősz folyamán a közösségi közlekedés struktúrájának, illetve a magánnyugdíjrendszer átalakításáról. A további kormányintézkedések közé tartozik a szolidaritási krízisalap létrehozása, a januártól kezdődő mikrohitelezési program, a szegények bankja állami támogatása, az Út a munkához program továbbvitele, de az olyan, nagy felháborodást keltő döntések is, mint a vasúti szárnyvonalak egy részének bezárása.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.