BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A választástól félnek a befektetők

A parlamenti választások közeledtével óvatosabbá váltak a külföldi befektetők Magyarországgal kapcsolatban. Erre utalt több szakértő is lapunknak nyilatkozva, amit a forint és az állampapír-piaci folyamatok alakulásából vezettek le. Maga a választási kampány még nem kezdődött el hivatalosan, ám Fideszes gazdaságpolitikusok már elkezdték előkészíteni a terepet.

A konkrét programok azonban még nem ismertek, emellett a választás végeredménye sem lefutott, így indokolt is lehet az óvatosság. Meg kell azonban jegyezni, hogy más szakértők mindezt belemagyarázásnak tartják, mivel már korábban is ismert volt, hogy lesznek választások, és ez be lehetett árazva a magyar eszközök árába.

A választások kimenetelét is megpróbálta megjósolni a múlt héten az HSBC szakértője, aki szerint egyébként biztosra vehető a Fidesz-győzelem - idézte a Portfolio.hu.

A legvalószínűbb, hogy sima többséget szerez a jelenlegi legnagyobb ellenzéki párt, ehhez 75 százalékos esélyt rendelt. A kétharmados mandátumszerzéshez viszont csak 10, a felesnél kisebb többséghez 15 százalékos valószínűséget társított.

A legnagyobb bizonytalanságot ugyancsak a hiánypálya körül látta a szakértő, ahogyan a Nemzetközi Valutaalap – hitelezőként – is emiatt aggódik. A szervezet budapesti delegációvezetője a Reutersnek nyilatkozva tarthatónak nevezte a 3,8 százalékos deficitcélt, és nem mutatott különösebb rugalmasságot ezügyben.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.