BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adóemelés kell Ausztriában

Széleskörű adóemelésekre lesz szükség ahhoz, hogy le lehessen dolgozni a válságkezelő intézkedésekkel óriásira növelt államadósságot - jelentette ki az osztrák gazdasági kamara elnöke.

Christoph Leitl szerint egy kisebb vagyonadó bevezetése önmagában nem oldaná meg a helyzetet, hiszen az államadósság szintje hamarosan elérheti a hazai össztermék 80 százalékát. A kamarai elnök úgy véli: az áfa és a személyi jövedelemadó emelése egyaránt elkerülhetetlen lesz. Mindenkire sor fog kerülni - fogalmazott Leitl.

Az adóemelések alternatívája az lenne, hogy a kormány mélyreható szerkezeti reformokat hajtana végre. Ide tartozik Leitl szerint az államapparátus karcsúsítása, a bürokrácia leépítése és egy átfogó nyugdíjreform. Josef Pröll pénzügyminiszter korábban bejelentette, hogy 2013-tól kezdik meg az államadósság csökkentését.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.