BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az alapítványi adókedvezményeken takarékoskodna Ausztria

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) meg akarja szüntetni az alapítványok részére eddig biztosított adókedvezményeket - írja a Die Presse.

Az állami kamatszolgálat összege ugyanis a következő négy évben már meghaladja 11 milliárd eurót. Az SPÖ munkacsoportja ezért konkrét terveket dolgozott ki újabb bevételi források biztosítására. Ebbe tartozik az alapítványoknak eddig nyújtott adókedvezmények megszüntetése is – tudósít a Die Presse.

Christoph Kraus, a Kathrein-bank vezére szerint amennyiben az alapítványokat éppúgy megadóztatnák, mint a vállalatokat, jóval kevesebb új alapítvány jönne létre, ami nagy veszteséget okozna.

Az alapítványoknál elsődlegesen ugyanis nem pénztőke kezeléséről van szó, hanem vállalatok egyben tartásáról és továbbadásáról. Ezen kívül az alapítványok stabilitást biztosítanak fizetésképtelenségek ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.