BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oszkó: pozitívra változik az idei magyar GDP-előrejelzés

A kedvezőbb exportkilátásoknak köszönhetően a kormány felülvizsgálja az idei GDP-re vonatkozó előrejelzését, amely így a 0,6 százalékos visszaesést tartalmazó prognózisnál kedvezőbb lehet - pontosította a Londonban tartózkodó Oszkó Péter pénzügyminiszter a Reuters hírügynökség által kedden közölteket telefonon az MTI-nek. Hozzátette: jelenleg is tart az előrejelzés felülvizsgálata, eredmény február elejére várható. "Magyarország exportpiacain olyan előrejezésbeli változások láthatóak, amelyek esetleg kedvezőbbé tehetik Magyarország kilátásait" - mondta. Ez nem jelent egyértelműen növekedést, legfeljebb kisebb visszaesést.

Hozzátette: jelenleg is tart az előrejelzés felülvizsgálata, eredmény február elejére várható. "Magyarország exportpiacain olyan előrejezésbeli változások láthatóak, amelyek esetleg kedvezőbbé tehetik Magyarország kilátásait" - mondta. Ez nem jelent egyértelműen növekedést, legfeljebb kisebb visszaesést.

Oszkó Péter nyilatkozata korábban többek között így hangzott: a felülvizsgált előrejelzést februárban hozzák nyilvánosságra. Eredetileg a kormány 0,6 százalékos visszaeséssel számol 2010-re.

Hibernált állapot

A magyar gazdaság hibernált állapotban van - vélte a napokban Csaba László közgazdász, aki szerint hiába alacsony az államháztartási hiány, ha a GDP-nk nem növekszik, sőt a munkanélküliségi ráta még mindig növekszik.

A szakember 2012-2013-ra teszi a foglalkoztatás bővülését, épp ezért nem ért egyet azokkal, akik szerint Magyarország jelenleg előnyös pozícióban van. Ennek eléréséhez alapvető szerkezeti átalakítások szükségesek, azaz nem térhetünk vissza a válság előtti pozíciónkba - hangsúlyozta Csaba László.

Hozzátette: jelenleg is tart az előrejelzés felülvizsgálata, eredmény február elejére várható. "Magyarország exportpiacain olyan előrejezésbeli változások láthatóak, amelyek esetleg kedvezőbbé tehetik Magyarország kilátásait" - mondta. Ez nem jelent egyértelműen növekedést, legfeljebb kisebb visszaesést.MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.