BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Üzenet Davosból: a populizmus nehezíti a kilábalást

Aggodalommal töltik el az üzletembereket a politikusok populista megnyilvánulásai a pénzügyi szektorral szemben, mert úgy vélik, hogy ezek akadályozhatják az amúgy sem egyszerű talpraállást a világgazdaság legsúlyosabb recessziójából.

A svájci kisvárosban hagyományosan megrendezésre kerülő Világgazdasági Fórum szerdai megnyitóján többen így reagáltak Barack Obama amerikai elnök tervére, hogy megrendszabályozná a nagy bankokat, vagy arra a londoni "merényletre", amely a bankárok fizetése ellen hajtanak végre.

A világ mintegy 2500 politikai és gazdasági vezetője részvételével zajló tanácskozáson többen hangot adtak aggodalmuknak amiatt is, hogy Kína képes lesz-e kézben tartani egyre zabolátlanabb növekedését, és Görögország megfelelően tudja-e kezelni adósságválságát.

Az üzleti világ szereplőit emellett leginkább a politikusok elbizonytalanodása zavarja, ami koordinálatlan, nehezen kezelhető szabályozáshoz és kormányzati beavatkozáshoz vezethet a gazdaqságban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.