BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A "párnahuzatban" az eurók

Az elemzők 0,5 százalékos emelkedésre számítottak, a valóságban azonban decemberben sem növekedett a kiskereskedelmi forgalom az eurózónában.

Az Eurostat ma közzétett adatai szerint az év utolsó hónapjában sem nőtt az eurózóna polgárainak fogyasztási kedve. Decemberben novemberhez képest változatlan maradt a kiskereskedelmi forgalom, míg az előző év azonos időszakához képest 1,6 csökkenést regisztráltak – tudósít az AP.

Az elemzők jobb eredményt vártak, de a várt 0,5 százalékos emelkedés elmaradásáért kárpótolta őket, hogy a novemberi csökkenést 1,2 százalékról 0,5 százalékra igazították ki. az adatok ugyanakkor azt mutatják, hogy a fogyasztás csak lassan áll helyre az eurózónában, ezt erősíti meg, hogy a nem élelmiszer termékekre fordított összeg csökkent.

A Capital Economic vezető közgazdásza szerint néhány bíztató jel látható: nőtt a fogyasztói bizalom, alacsony az infláció és emelkedett a megtakarítások mértéke is. Ugyanakkor – tette hozzá Jennifer McKeown – a magas munkanélküliség mellett nem érdemes gyors javulásban reménykedni.

Az EU egészében a kiskereskedelmi forgalom 0,1 százalékkal csökkent novemberről decemberre, az előző év azonos időszakához képest a csökkenés 1 százalékos.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.