BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vállalkozó? Íme néhány befektetési lehetőség Németországban

Németország értékeli azokat a lépéseket, amelyeket a magyar kormány tett a válságkezelés, a gazdaság konszolidálása érdekében - tájékoztatta Varga István gazdasági miniszter német kollégájával, Rainer Brüderlével Berlinben kedden folytatott tárgyalásai után az MTI-t.

A magyar miniszter kiemelte német partnerének nyitottságát, illetve őszinteségét, továbbá Magyarország iránti segítőkészségét.

A német gazdasági miniszter pozitívan ítélte meg a német gazdaság erősödésének kilátásait, és úgy vélekedett, hogy akár 2-2,5 százalékos gazdasági növekedés is bekövetkezhet Németországban ebben az évben. Ennek húzóereje a magyar gazdaság számára rendkívül fontos, hiszen Magyarország különösen szorosan kapcsolódik a német gazdasághoz - emelte ki a magyar miniszter.

Németországban a különböző ösztönző csomagokkal stabilizálni tudták a gazdaságot, ugyanakkor a kormány teljes mértékben ura a gazdasági építkezésnek, és ez Magyarország számára is rendkívül fontos - mutatott rá Varga István.

A tárgyalásokon szó volt a magyarországi német befektetések lehetséges új területeiről, és ennek kapcsán mindenekelőtt a zöld gazdaság merült fel. Német megítélés szerint a mezőgazdaság lehet egy olyan terület, ahol a minőségi termékek, vagy akár a biotermékek gyártásában kínálkoznának új lehetőségek. Ugyancsak új együttműködési területként merült fel az épület-energiahatékonyság területe, és ehhez kapcsolódóan a környezetipar.

A német miniszter teljes támogatást ígért a magyar uniós elnökségre való felkészüléshez - mondta el Varga István. Rainer Brüderle utalt arra, hogy a 2007 első féléves német elnökség tapasztalati alapján szakemberekkel is készek segítséget nyújtani a mindenkori magyar kormánynak a sikeres és hatékony elnökséghez.

Varga István az MTI-nek hangsúlyozta: német partnerével egyetértettek abban, hogy a gazdasági válság időszaka után már a jövőbe kell tekinteni, és azt kell megvizsgálni, hogy melyek a gazdasági építkezés lehetőségei. Ezzel összefüggésben szóba került a kis- és középvállalkozások helyzete, és ennek kapcsán a német tapasztalatok magyarországi felhasználása. A miniszter fontosnak nevezte, hogy a magyar vállalkozások a német tapasztalatok alapján jobban megismerjék a piaci igényeket, és gyorsabban, illetve hatékonyabban tudjanak kilépni a külső piacokra.

A tárgyalásokon érintették az autóipar helyzetét, amely egyaránt fontos és szorosan kapcsolódó iparág mindkét országban - tájékoztatta Varga István az MTI-t.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.