BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Deficit számháború: Oszkó szerint téved Varga Mihály

Oszkó Péter szerint Varga Mihály téved, amikor azt állítja, hogy a költségvetési hiány április végére eléri az éves terv 100 százalékát.

Április végére az egész évre tervezett valamivel több mint 75 százaléka lehet a költségvetés hiánya - jelentette be Oszkó Péter pénzügyminiszter. Ezzel cáfolta a Fideszes Varga Mihály állítását arról, hogy az államháztartási hiány várhatóan április végére eléri a kormány által egész évre tervezett mértéket.

A Fidesz alelnöke azt követően beszélt erről, hogy az ellenzéki párt által létrehozott gazdasági tényfeltáró bizottság találkozott azzal a 29 közgazdásszal, akik tavaly november végén élesen bírálták a 2010-es büdzsét.

Oszkó Péter minderre reagálva leszögezte: a Fidesz által említett áprilisi szám téves, és a 29 közgazdász ismét "rosszul számolt", mint ahogyan akkor is, amikor 2010-re 2-4 százalékos gazdasági visszaesést jelzett előre. Hozzátette: áprilisra egy viszonylag csekély hiányt prognosztizálnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.