BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Demján: Minden magyarnak az az érdeke, hogy a Fidesz nyerjen

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, a Trigránit elnöke határozott kormányzást vár a következő években. Demján Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában Szlovákiát követendő példaként állította a leendő kormány elé.

A "Hajrá Magyarország!" jelmondat a vállalkozókra is igaz – mondta azzal kapcsolatban, hogy a VOSZ gazdasági fórumának március 8-i rendezvényén beszédét az Orbán Viktor által használt mondattal zárta. „Ez egy jó sporthasonlat... Minden valószínűség szerint a Fidesz-kormány jön, és minden magyarnak az az érdeke, hogy ez a fideszes csapat nyerjen. Ha ugyanis nem nyer, az mindenkinek rossz” – emelte ki az InfoRádióban.

„Ide határozott kormányzóképesség kell, amit az elmúlt nyolc évben nem tapasztaltunk. Szeretném kiemelni, hogy a VOSZ volt az egyedüli, amelyik már 2002-2003-ban megmondta a magyar válságot. Igenis kiszámítható volt, hogy Magyarország válságba kerül. Mert a kormány rossz stratégiát választott: jóléti rendszerváltást hitelből csinálni nem lehet” – mondta a VOSZ ügyvezető elnöke.

A Bajnai-kormány válságkezeléséről elmondta: a kormány elvégzett egy csomó reformot, ami fájdalmas. „A lélegeztetőgép működik, de a beteg nem gyógyult meg. Ahhoz nem volt ereje, hogy még átfogóbb változásokat indítson, mert nem volt meg a bizalom iránta.”

„Szóval, én a Bajnai-kormány munkáját annyiban elismerem, hogy nem halt meg a beteg. De nekünk egészséges ország, emberek kellenek. A gyógyulás nagyon hosszú idő lesz. Már 2005 körül mondtam, hogy tíz évvel lemaradtunk, és ahogy múlik az idő, ez hatványozottan igaz. Nem véletlen, hogy a Fidesz elnökénél kezdeményeztük: négy év alatt a vállalatok teljes adóterhelése a régió átlaga alá kell kerüljön.”

Demján követendő példának tartja Szlovákiár. „Gondoljunk bele, hogy honnan indultak hozzánk viszonyítva, csak ők az Unióba való belépés előtt végrehajtották a reformjaikat. Ma a szlovákok személyi jövedelme és a vállalatok jövedelemtermelése meghaladja Magyarországét” – hangsúlyozta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.