BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A növekedést segítené az uniós költségvetés

A gazdasági fellendülés elősegítésére összpontosít az Európai Bizottság által a jövő évre előterjesztett uniós költségvetés tervezete.

Az összesen 142,6 milliárd euróból mintegy 64,4 milliárd euró, 2010-hez képest 3,4 százalékkal nagyobb összeg szolgálja ezt a célt. A strukturális alapokból és a kohéziós alapból teljesítendő kifizetések közel 17 százalékkal emelkedhetnek, meghaladva a 42,5 milliárd eurót. A bizottság arra számít, hogy a kifizetési előirányzatok növelése reálértékben hozzájárul majd a nemzeti gazdaságok szükséges ösztönzéséhez.

A 2011. évi költségvetési tervezet a kutatás-fejlesztés és az innováció, az infrastruktúra és a humán tőke területén megvalósítandó beruházásokat is növeli. A hetedik kutatási és technológiai fejlesztési keretprogram költségvetése 13,8 százalékkal nő és eléri a 8,6 milliárd eurót; az EU korábban soha nem fordított ennyit erre a programra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.