BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerikában dolgozna? Rekordon az új állások száma

Márciusban három éve nem látott mértékben növekedett az új állások száma az Egyesült Államokban, miközben a munkanélküliségi arány változatlanul 9,7 százalék.

A Munkaügyi Minisztérium mai közlése szerint márciusban 162 ezer új állás jött létre a tengerentúlon, ez a válság kezdete óta látott legmagasabb szám, ugyanakkor az elemzők 190 ezres várakozásai alatt maradt a ma közölt adat - jelenti az AP.

Rekordot döntöttek a magán munkaadók is, akik 2007 óta nem látott mennyiségű, 127 ezer új állást teremtettek a most véget érő hónapban.

A legtöbb új állás (40 ezer) az ideiglenes szolgáltatási szektorban keletkezett, második helyen végzett az egészségügy 37 ezerrel. A vendéglátóiparban 22 ezerrel növekedett az állások száma, míg a feldolgozóiparban a növekmény 17 ezer. Az átlagos munkahét a korábbi 33,9 óráról 34 órára emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.