BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír Németországból

A Destatis által kiadott hivatalos adatok szerint februárban 4,7 százalékkal növekedett a német export mértéke, ezzel Európa legnagyobb gazdasági némileg javított az év első hónapjában regisztrált erős csökkenés után.

A februárban mért 4,7 százalékos exportnövekedés éves szinten 9,6 százalékos emelkedést jelez – idézi a német statisztikai hivatal adatait az AFP. Az ország kereskedelmi többlete a 2009-es 8,9 milliárd euróról idén februárra 12,6 milliárd euróra emelkedett.

Az adat jelentős javulás, hiszen januárban az előző hónaphoz képest 6,3 százalékkal csökkent a kivetel. Bár Németország a múlt év óta már nem a világ első számú exportőre (ezt a címet Kína ragadta magához) idén Európa legnagyobb gazdasága várhatóan profitál abból, hogy az euró jelentősen gyengül a többi valutához képest.

Németországban az export értéke februárban 70 milliárd eurót tett ki, miközben az import éves szinten 57,3 milliárd euróra rúgott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.