BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedett a munkanélküliség, az USA-ban, de ez jó hír

Az Egyesült Államokban rég nem látott mennyiségű új állás jött létre a múlt hónapban. Ezzel együtt a munkanélküliségi arány emelkedett, de ez nem feltétlenül negatív hír.

Áprilisban 231 ezer új állás jött létre a magánszektorban. A szám a legmagasabb 2006 márciusa óta és egyben kellemes meglepetés az elemzőknek, akik elsősorban a magán szférát figyelik az állások terén. A magán- és állami szektort együtt tekintve 290 ezerrel növekedett az állások száma, ez négy éve nem látott érték.

Mindennek ellenére a Munkaügyi Minisztérium jelentése szerint 9,7 százalékról 9,9 százalékra emelkedett az álláskeresők száma a múlt hónapban. Az AP jelentése szerint főként azért, mert 805 ezer munkanélküli tért vissza az álláspiacra, jobb kondíciókat remélve. Mind márciusban, mind áprilisban az előzetesen becsültnél jobban alakult az álláskeresők száma.

Ugyanakkor rossz hír, hogy a hat hónapnál hosszabb ideje munkanélküliek száma áprilisban elérte a 6,7 milliót, ami új rekord.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.