BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Figyelem! Már csak kilenc nap maradt az SZJA-beavallásra!

Már több mint kétmillió adózó juttatta el személyi jövedelemadó-bevallását az adóhivatalhoz, a határidő május 20-án jár le.

Már több mint két millió személyi jövedelemadó bevallás érkezett be az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz, ennek közel a negyedét elektronikus formában kapta meg az APEH - közölte a kedd délelőtti tájékoztatón Mogyorósiné Gábor Hajnalka, a szervezet elnök-helyettese.

Az szja-bevallások fele tartalmazott adó-visszaigénylést, összesen 56,1 milliárd forint értékben. Ebből 45, 8 milliárd forint már vissza is érkezett az adózókhoz.

Az idén hatályba lépett vagyonadó kapcsán eddig 5,5 ezer bevallás futott be a hivatalhoz, túlnyomórészt nagy értékű gépjárművek után. Az ezek után befizetett adó mértéke egyelőre igen csekély, 241 millió forint.

A bevallásokban fellelhető tipikus hibák listáját az idén is az aláírás hiánya vezeti, ezt követi a téves adóazonosító szám. Gyakori hiba az is, hogy az adóvisszaigénylést kérő adózók ezt a szándékukat nem jelölik a főlapok, vagy téves számlaszámot adnak meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.