BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Berlin uniós adót vetne ki a pénzügyi tranzakciókra

Németország azon van, hogy a pénzügyi tranzakciókra egységes adót vessenek ki az euróövezetben, sőt, "ideális esetben" az egész EU-ban, mondta a német pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble a Der Spiegel című hetilapnak.

Ilyen adót nem lehet egyoldalúan bevezetni, mert "ha egyoldalúan tesszük, akkor egyetlen gombnyomással bármelyik bank átviheti az ügyleteit másik országba, árfolyamkockázat nélkül. Ezért ezt az euróövezetben kell bevezetni, és még jobb lenne, ha az egész EU-ban sikerülne" - idézte a minisztert a hetilap legújabb száma.

A német kormány már régebb óta javasolja a tranzakciós adót, de eddig világméretű együttműködést javasolt, illetve keresett ebben az ügyben. A világszintű egyetértés azonban egyelőre nem valószínű, miután az amerikai kormány már tavaly elvetette az ötletet - tette hozzá a Reuters hírügynökség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.