BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb negatív munkanélküliségi rekord az eurózónában

Az eurózóna munkanélküliségi aránya áprilisban ismét rekordot döntött, jelenleg a lakosság 10,1 százaléka állástalan a közös valutát használó térségben.

Jelenleg 15,86 millióan keresnek állást az eurózónában, ez a lakosság 10,1 százalékának felel meg. A teljes EU-t tekintve a munkanélküliségi arány 9,7 százalék. A legmagasabb arányt a közös valutát használó térségben Spanyolország produkálta csaknem 20 százalékkal, de Írország és Szlovákia teljesítménye is hasonlóan rossz volt – jelenti a BBC.

A legkevesebb állástalan Hollandiában él, itt a ráta csak 4 százalék és Németország az egyetlen tagállam, amely csökkentett munkanélküliségi arányát az elmúlt 12 hónapban. Az Európai Unió egészét tekintve a helyzet Lettországban a legrosszabb, itt a munkanélküliségi arány 22,5 százalék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.